Coaching

Kwaliteit ontvouwen in organisaties

Uitgaan van kwaliteiten

Een coach vinden die bij je past, gaat over vertrouwen en resultaat. Daarom vind ik het belangrijk dat je eerst zelf vrijblijvend onderzoekt of je dat in ons eerste contact ervaart. Ook de werkwijze is bepalend voor je keuze; die is bij mij uniek en onconventioneel. Ik laat je tijdens de coaching namelijk zien dat alle kwaliteiten waar je denkt niet over te beschikken, al helemaal in huis hebt! Door jou tijdens de coachgesprekken te leren hoe je dit bewust in je aandachtsveld brengt, breekt jouw ongebruikte potentieel door je (onbewuste) verdediging heen; kwaliteit ontvouwt zich. Het vraagt zeker moed om jezelf op deze diepgaande manier te leren kennen; het resultaat is echter duurzaam en indrukwekkend. Ik begeleid je hierin op een professionele en respectvolle wijze.

Coaching Roias

Wat kun je verwachten?

Tijdens het intakegesprek onderzoek ik samen met jou wat je exacte coachvraag is, en wat je als eindresultaat verwacht. Gaandeweg laat ik je ervaren hoe mijn werkwijze is. Wanneer we na deze intake beiden vertrouwen hebben in een succesvolle samenwerking, maak ik op jouw verzoek een offerte voor je werkgever of opdrachtgever. Daarin beschrijf ik de coachvraag, mijn werkwijze, een kostenofferte, en het aantal gesprekken dat nodig is om het resultaat te behalen dat we geformuleerd hebben. Doorgaans gaat het om een serie van 6 à 8 gesprekken.

Tijdens de coachgesprekken onderzoeken we aan de hand van jouw actuele werksituatie hoe je jouw coachvraag op een dieper niveau kunt begrijpen en erkennen. Wanneer je dit in beeld krijgt, ontstaat ruimte waarin je nieuw ontdekte kwaliteiten vorm kunt geven. Het gaat dan om jouw authentieke, eigen oplossing; dit maakt je nieuwe functioneren duurzaam krachtiger en effectiever. Kortom, je ontwikkelt persoonlijk meesterschap!

Nadat jouw coachtraject met succes is afgesloten, kan het zijn dat je zó enthousiast bent over je ontdekkingen, dat je persoonlijk meesterschap verder wilt verdiepen. Bij Roias bestaat de unieke mogelijkheid om dit samen met andere ex-coachklanten van mij te doen door deel te nemen aan de jaartraining “Meesterschap in werk”. Zie voor meer informatie hierover bij “Meesterschap“.

Coaching roias

Coaching voor leidinggevenden

Coachen van leidinggevenden vraagt van de coach dat die inzicht heeft in welk krachtenveld de leidinggevende functioneert. Ik ken organisatiesystemen goed en coach vanuit deze context. Leiderschap vraagt immers naast persoonlijk reflectievermogen zeker ook visie op leidinggeven. Bijvoorbeeld als een innerlijk conflict ontstaat wanneer je merkt dat empathie voor je medewerkers en het bestaansrecht van de organisatie door elkaar heen gaan lopen. Of als je wilt bereiken dat medewerkers meer initiatieven ontplooien en verantwoordelijkheid gaan nemen. Weten welke leider je in wezen al bent vormt een krachtige basis. Dit geeft ruimte om in iedere situatie precies de juiste toon te vinden zonder krampachtig te worden. Mijn ervaring als leiderschapscoach garandeert dat je leervraag transformeert naar bewust gedrag en concrete aangrijpingspunten: direct toepasbaar in de praktijk!

“Ik kan het coachtraject met Gea denk ik het beste omschrijven als “vrij” gemaakt worden. De technieken van Gea hebben er voor gezorgd dat ik los ben gekomen van mijn negatieve gedachten; mijn leven is nu veel meer vrij voor mooie ontmoetingen en stevige uitdagingen zonder dat mijn onzekerheden in de weg zitten. Het heeft me professioneel zeer goed vooruit geholpen, ik kan me ongehinderd op mijn werk concentreren. Het is als ontwaken uit een droom, het is voor mij slechts het begin en ik kan het iedereen ten zeerste aanbevelen!”

(Senior Research Consultant)

“De sessies met Gea kwamen voor mij als geroepen (…) in de praktijk betekent dit dat ik mensen veel sneller aanspreek en vragen stel waardoor ik mijn functie veel beter uitvoer. Ik ben niet geworden die ik wilde zijn, maar zie nu beter wie ik altijd al was. (…) Je hebt mijn leven veranderd door mij anders naar mezelf te laten kijken en door mezelf bewust te maken van mijn potentieel.”  

(Informatie Analist)